Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

FRESHLY COSMETICS: El disseny d'una tendència

Construint la marca

Sí, nosaltres Iconic & Co hem dissenyat Freshly Cosmètics!

A aquestes alçades, probablement molts de vosaltres ja n’haureu sentit a parlar. Sí més no, segur que tots aquells i aquelles que dediqueu un temps cada dia a les xarxes socials us ha arribat, en algun moment, alguna cosa de Freshly Cosmetics. I és que aquests nois en saben “un rato llarg” de comunicar. I de fer xampús, cremes corporals, tònics facials, exfoliants naturals i gels de dutxa. Ah! I tot el que encara no han parit però tenen en ment i que, sens dubte, els permet albirar un futur prometedor. El disseny de marca és cosa nostra. Però anem a pams.

Què és i qui hi ha darrere de Freshly Cosmetics?

Doncs es tracta d’un projecte recent engegat per tres joves enginyers químics del Camp, que després de veure com els cosmètics convencionals i la contaminació ambiental afecta la salut i la pell de les persones decideixen crear una marca de productes de cosmètica a través d’ingredients naturals i 100% lliure de tòxics. Detox: tots els seus productes “contenen ingredients detoxificants, antioxidants i protectors que ajuden a la pell a defensar-se dels agents externs i a eliminar toxines."

Sens dubte, l’ èxit aconseguit en el poc temps de vida de l’empresa és aclaparador. S’està convertint en una tendència. I no només per la qualitat i la idiosincràsia dels seus productes sinó per la forma en com es comuniquen amb els seus consumidors a través del gran mercat mundial actual: internet. L’ús acurat, estudiat i adequat que fan de les xarxes socials (Instagram, Facebook i Linked-in) els ha permès fer créixer la seva comunitat de manera exponencial. Per tot el que representa la seva filosofia, per com han arribat fins aquí i per allò que ofereixen que la comunitat vol sentir. Però sens dubte la potència visual de la marca i el branding és un factor sense el qual no s’entendria aquest èxit. I aquí és on entrem nosaltres.

Sí, nosaltres hem dissenyat Freshly Cosmètics!

Com? Ja ho apuntàvem en el post anterior. Ara toca desglossar-ho.

Freshly Cosmetics tenia molt clara la seva missió: crear una revolució cosmètica #JoinTheFreshlyRevolution. Aquest objectiu va ser el nucli i idea principal per crear tota la identitat. El disseny de marca, packaging i gràfic havia de mostrar el seu caràcter revolucionari. Sense embuts. Fins al moment, la cosmètica natural s’havia presentat sota uns mateixos patrons molt recurrents i típics amb els quals Freshly no se sentia identificat.

Una marca jove, revolucionària i actual foren els tres pilars fonamentals per a desenvolupar-ne tota la part visual i gràfica. Per a la creació del logotip es va treballar durant mesos fins a aconseguir-ne l’aspecte actual que representa de manera més fidel la seva filosofia. Un logotip basat en línies rectes, minimalista i de color negre. A priori molt aïllat del que el públic podia esperar d’una marca natural. I diem a priori, perquè com veurem, el resultat és ben al contrari.

El disseny del conjunt d’envasos mostra una marca sincera i directa. Tant els seus socis com nosaltres, no entenem una altra manera de comunicar que no sigui de manera transparent i clara. Si observem atentament, ens n’adonarem que avui dia, el disseny de molts productes està ple d’estímuls visuals i de molts missatges que dificulta a l’usuari identificar què és exactament el producte i/o allò que aquest et proporcionarà. Així que partint d’aquesta sinceritat, el packaging de Freshly Cosmetics parteix d’un disseny que ha aconseguit demostrar que minimalisme, informació i naturalitat es poden combinar perfectament i llençar un missatge molt potent. Com? Doncs cal ser:

Directe:Entendre i escoltar a l’usuari i saber que és exactament el que busca. El consumidor de cosmètica natural vol saber exactament el tipus de producte que està utilitzant, d’on ve, amb quins ingredients està elaborat i quins beneficis li aportarà a nivell de salut. Es tracta d’un consumidor molt informat. Per tant, la comunicació ha de ser clara i directa, sense adornaments ni floritures. Ja ho dèiem: sense embuts ni distraccions ni pokémons pel mig. Per aquest motiu la part superior està construïda sobre un fons blanc, grans titulars i amb una tipografia Sanserif.

NaturaL:Es tracta d’una marca 100% natural i és un missatge que sens dubte s’ha de comunicar a tots els nivells. I el visual no n’està exclòs. El repte i la voluntat era trencar amb el packaging actual de la cosmètica natural. Perquè? Doncs perquè Freshly és diferent i vol presentar-se revolucionàriament. Llenguatge. Buscant un gran impacte visual, una fotografia macro de l’ingredient estrella de l’envàs ocupa tota la part inferior. Aquesta tècnica està pensada única i exclusivament per a un públic objectiu definit com a consumidor d’aquest tipus de producte; fonamental alhora de captar l’atenció. Així doncs, es pretén ser clars i mostrar que és realment el que conté el producte.

Aquesta combinació de minimalisme i impacte visual és el tret diferenciador , pel que fa al disseny, creat expressament per a Freshly. En el mercat és difícil trobar productes que fusionin amb èxit aquestes característiques. Ens trobem productes o molt minimalistes, cenyits tots a un mateix patró, o tot el contrari; dissenys sobrecarregats de missatges i fotog rafies que fan il·legible de manera ràpida la informació principal del producte.

El resultat final ha estat gràcies al treball en equip per part del nostre estudi i la implicació directa dels tres socis en tot el procés de construcció d’identitat durant tots aquests mesos. Perquè no entenem una altra manera de treballar que no sigui aquesta.

Des d’Icònic&co, tan sols podem donar les gràcies per fer-nos partícips del seu projecte i esperem que segueixin pensant amb nosaltres en aquest present i futur tan prometedors. El que prometem nosaltres és seguir treballant dur per fer de Freshly Cosmetics un marca encara més gran.

___​

Esteu al lloro, perquè coneixent l’energia i la bona manera de fer que tenen les persones que hi ha darrera , tot això no ha fet més que començar. I ho hem de dir! Estem orgullosos que sigui un producte gestat, desenvolupat i distribuït des del Camp de Tarragona.

Llarga vida a Freshly Cosmetics!