top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

FRESHLY COSMETICS: El disseny d'una tendència

disseny freshly cosmetics

Construint la marca

Sí, nosaltres Iconic & Co hem dissenyat Freshly Cosmètics!

 

A aquestes alçades, probablement molts de vosaltres ja n’haureu sentit a parlar. Sí més no, segur que tots aquells i aquelles que dediqueu un temps cada dia a les xarxes socials us ha arribat, en algun moment, alguna cosa de Freshly Cosmetics. I és que aquests nois en saben “un rato llarg” de comunicar. I de fer xampús, cremes corporals, tònics facials, exfoliants naturals i gels de dutxa. Ah! I tot el que encara no han parit però tenen en ment i que, sens dubte, els permet albirar un futur prometedor. El disseny de marca és cosa nostra. Però anem a pams.

Què és i qui hi ha darrere de Freshly Cosmetics?

disseny empresa cosmetica freshly cosmetics

Doncs es tracta d’un projecte recent engegat per tres joves enginyers químics del Camp, que després de veure com els cosmètics convencionals i la contaminació ambiental afecta la salut i la pell de les persones decideixen crear una marca de productes de cosmètica a través d’ingredients naturals i 100% lliure de tòxics. Detox: tots els seus productes “contenen ingredients detoxificants, antioxidants i protectors que ajuden a la pell a defensar-se dels agents externs i a eliminar toxines."

Sens dubte, l’ èxit aconseguit en el poc temps de vida de l’empresa és aclaparador. S’està convertint en una tendència. I no només per la qualitat i la idiosincràsia dels seus productes sinó per la forma en com es comuniquen amb els seus consumidors a través del gran mercat mundial actual: internet. L’ús acurat, estudiat i adequat que fan de les xarxes socials (Instagram, Facebook i Linked-in) els ha permès fer créixer la seva comunitat de manera exponencial. Per tot el que representa la seva filosofia, per com han arribat fins aquí i per allò que ofereixen que la comunitat vol sentir. Però sens dubte la potència visual de la marca i el branding és un factor sense el qual no s’entendria aquest èxit. I aquí és on entrem nosaltres.

Sí, nosaltres hem dissenyat Freshly Cosmètics!

Estudi de disseny gràfic Reus dissenya la marca Freshlly Cosmetics

Com? Ja ho apuntàvem en el post anterior. Ara toca desglossar-ho.

Freshly Cosmetics tenia molt clara la seva missió: crear una revolució cosmètica #JoinTheFreshlyRevolution. Aquest objectiu va ser el nucli i idea principal per crear tota la identitat. El disseny de marca, packaging i gràfic havia de mostrar el seu caràcter revolucionari. Sense embuts. Fins al moment, la cosmètica natural s’havia presentat sota uns mateixos patrons molt recurrents i típics amb els quals Freshly no se sentia identificat.

Estudi disseny gràfic de Reus crea Freshly comestics

Una marca jove, revolucionària i actual foren els tres pilars fonamentals per a desenvolupar-ne tota la part visual i gràfica. Per a la creació del logotip es va treballar durant mesos fins a aconseguir-ne l’aspecte actual que representa de manera més fidel la seva filosofia. Un logotip basat en línies rectes, minimalista i de color negre. A priori molt aïllat del que el públic podia esperar d’una marca natural. I diem a priori, perquè com veurem, el resultat és ben al contrari.

El disseny del conjunt d’envasos mostra una marca sincera i directa. Tant els seus socis com nosaltres, no entenem una altra manera de comunicar que no sigui de manera transparent i clara. Si observem atentament, ens n’adonarem que avui dia, el disseny de molts productes està ple d’estímuls visuals i de molts missatges que dificulta a l’usuari identificar què és exactament el producte i/o allò que aquest et proporcionarà. Així que partint d’aquesta sinceritat, el packaging de Freshly Cosmetics parteix d’un disseny que ha aconseguit demostrar que minimalisme, informació i naturalitat es poden combinar perfectament i llençar un missatge molt potent. Com? Doncs cal ser:

Directe:Entendre i escoltar a l’usuari i saber que és exactament el que busca. El consumidor de cosmètica natural vol saber exactament el tipus de producte que està utilitzant, d’on ve, amb quins ingredients està elaborat i quins beneficis li aportarà a nivell de salut. Es tracta d’un consumidor molt informat. Per tant, la comunicació ha de ser clara i directa, sense adornaments ni floritures. Ja ho dèiem: sense embuts ni distraccions ni pokémons pel mig. Per aquest motiu la part superior està construïda sobre un fons blanc, grans titulars i amb una tipografia Sanserif.

NaturaL:Es tracta d’una marca 100% natural i és un missatge que sens dubte s’ha de comunicar a tots els nivells. I el visual no n’està exclòs. El repte i la voluntat era trencar amb el packaging actual de la cosmètica natural. Perquè? Doncs perquè Freshly és diferent i vol presentar-se revolucionàriament. Llenguatge. Buscant un gran impacte visual, una fotografia macro de l’ingredient estrella de l’envàs ocupa tota la part inferior. Aquesta tècnica està pensada única i exclusivament per a un públic objectiu definit com a consumidor d’aquest tipus de producte; fonamental alhora de captar l’atenció. Així doncs, es pretén ser clars i mostrar que és realment el que conté el producte.

Aquesta combinació de minimalisme i impacte visual és el tret diferenciador , pel que fa al disseny, creat expressament per a Freshly. En el mercat és difícil trobar productes que fusionin amb èxit aquestes característiques. Ens trobem productes o molt minimalistes, cenyits tots a un mateix patró, o tot el contrari; dissenys sobrecarregats de missatges i fotog rafies que fan il·legible de manera ràpida la informació principal del producte.

El resultat final ha estat gràcies al treball en equip per part del nostre estudi i la implicació directa dels tres socis en tot el procés de construcció d’identitat durant tots aquests mesos. Perquè no entenem una altra manera de treballar que no sigui aquesta.

Des d’Icònic&co, tan sols podem donar les gràcies per fer-nos partícips del seu projecte i esperem que segueixin pensant amb nosaltres en aquest present i futur tan prometedors. El que prometem nosaltres és seguir treballant dur per fer de Freshly Cosmetics un marca encara més gran.

___​

Esteu al lloro, perquè coneixent l’energia i la bona manera de fer que tenen les persones que hi ha darrera , tot això no ha fet més que començar. I ho hem de dir! Estem orgullosos que sigui un producte gestat, desenvolupat i distribuït des del Camp de Tarragona.

Llarga vida a Freshly Cosmetics!

bottom of page