top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

CAPTOR: col·laborem amb disseny a millorar l'aire que respirem

disseny-logotip-captor

La contaminació atmosfèrica és responsable cada any de 400.000 morts prematures

 

La setmana passada va ser la setmana de la mobilitat sostenible i segura. Molt probablement, molts de vosaltres en vau sentir a parlar a través dels mitjans de comunicació i segur que molts vau poder participar de les diferents activitats que es realitzaven (no només a Barcelona, sinó arreu de Catalunya i Europa) per tal d’entendre i prendre consciència de com la manera de desplaçar-nos i el mitjà de transport que utilitzem, afecta a les nostres vides en molts aspectes. Doncs bé, el post d’avui està en certa manera relacionat amb això. Si més no, en la part més ecològica d’aquesta iniciativa.

I és que a Icònic&co som partidaris d’implicar-nos de manera directa i activa en qualsevol aspecte que pugui millorar la vida de les persones i del nostre entorn. Per aquest motiu, col·laborem amb el Projecte Captor. Més enllà de debatre hores i hores si no agafar el cotxe un dia pot suposar un trasbals momentani i enredar-nos en debats estèrils, hauríem de ser capaços de tenir una visió més global.

I ET PREGUNTARÀS, QUÈ ÉS CAPTOR?

Doncs Captor és una iniciativa d’àmbit europeu integrat tan per entitats com persones a títol individual que pretén conscienciar i actuar sobre un dels problemes mediambientals que, sense ser-ne potser del tot conscients, afecta més a la nostra salut i al nostre entorn del que ens pensem. Es tracta de la contaminació de l’aire. Segons l’Agència Europea de medi ambient , la contaminació atmosfèrica és responsable cada any de 400.000 morts prematures, a més de causar danys considerables a l’agricultura i al nostre entorn natural.

Captor “es basa en el convenciment que la combinació de la ciència ciutadana, les xarxes col·laboratives i l’activisme ciutadà mediambiental ha d’ajudar a incrementar la conscienciació i a trobar solucions al problema de la contaminació de l’aire, alhora que té un gran impacte en àrees tals com l’educació, la innovació social, la ciència, el medi ambient, la política i la indústria.”

L’objectiu principal del projecte és “fomentar la col·laboració de base entre comunitats locals, ciutadania, ONGs i científics per incrementar la sensibilització i trobar solucions a aquest problema.”

Per conèixer les diferents accions que es duen a terme per afrontar aquesta problemàtica, només cal que visitis el lloc web de Captor.

disseny-branding-captor

Nosaltres venim a explicar-te quin és el nostre grau de col·laboració amb el projecte. Segur que ja ho has esbrinat, oi? Al teu cervell ara mateix: Segur que han dissenyat el logtip i la marca... Doncs l’has clavat! Bé, el títol era bastant explícit. Però seguim. Una de les entitats en les que col·laborem és Ecologistes en Acció, que forma part de les entitats participants en el projecte i així és com hem arribat fins aquí. Amb el disseny gràfic aportem el nostre granet de sorra a una iniciativa que creiem molt necessària per millorar les nostres vides, salut i entorn.

VOLS SABER COM ES CREA EL LOGOTIP?

logotip-captor

Es construeix en base a dos conceptes:

  1. Professionalitat. És fonamental que Captor es mostri al món com una imatge moderna, seria i actual. Una marca amb presència, però sobretot una marca neta.

  2. El propi logotip ha de ser la representació gràfica de la seva funció. Com es pot veure, en el logotip trobem la “O” d’ozó difuminada. La pròpia “O” d’ozó, representa la base d’aquesta plataforma. Contaminació per ozó troposfèric , fet que fa que la “O” estigui elevada ja que es troba sobre nosaltres

El logotip gaudeix de molta versatilitat i pot presentar-se en infinitat de colors sense perdre caràcter ni legibilitat.

La proposta pretén fer un gir de 180º al tipus d’imatge que es sol projectar en aquest tipus d’iniciatives. La imatge que conviu amb aquest tipus de projectes acostuma a utilitzar recursos molt utilitzats, identitats amb poca personalitat, poc cuidades i plena de tòpics. Captor és un projecte amb força, que lluita per un motiu de plena actualitat i això s’ha de veure reflectit en la seva identitat.

disseny-targetes-captor

D’aquesta manera tan icònica el nostre estudi aporta allò que sap fer millor a Captor i pretén donar a conèixer i animar a tothom a col·laborar en el projecte de la manera que sigui. És fonamental prendre consciència de que l’aire que respirem afecta a la nostra salut de manera directa i indirecta a través de la contaminació de l’entorn.

 

Així doncs, t’animem a no deixar aquest debat en això, simplement un debat, i a actuar per fer d’aquest món un món millor per a totes i tots. Fins la setmana vinent!

bottom of page