top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

Packaging: la importància del disseny en el teu producte

Tendències disseny gràfic 2023

Packaging. En català, embalatge o empaquetat. Diga-li com vulguis. Per què diries que és important que un producte disposi d'un bon packaging o un bon disseny en l'etiquetatge? Si no ho saps o tens dubtes, has anat a parar al post adequat.

 

El packaging, un element imprescindible en un producte


El packaging és un dels elements del Branding més importants a tenir en compte a l'hora de comercialitzar un producte. Imagina que un client no coneix la teva marca i li cau a les mans un producte teu. La presentació és el primer impacte visual i la primera impressió que té. El primer punt de contacte amb la teva marca. Si no li atrau, potser no arribarà ni a provar el que estàs oferint. És per això que el disseny del packaging és vital per als productes que es volen vendre. Nosaltres ho hem comprovat, precisament, amb el disseny del packaging i etiquetes dels productes de Freshly Cosmetics, que en poc més de 7 anys s’han convertit en una tendència en el món de la cosmètica natural a nivell mundial.


El disseny del packaging no només és important per a l'estètica del producte, sinó que també pot ajudar a reflectir la marca, la identitat i els valors de l'empresa. Un bon disseny de packaging pot fer que el producte es diferenciï dels seus competidors i creï una impressió memorable en els clients.


A continuació, et presentem algunes de les raons per les quals el disseny de packaging és tan important per a la teva marca.

5 elements clau en el disseny de packaging1. Atraure i captivar als teus clients


El packaging és la primera cosa que els clients veuen i un bon disseny pot marcar la diferència. Cridar la seva atenció i captivar-los. Els colors, la tipografia, les imatges i les formes poden crear una impressió positiva i atractiva, i fer que els clients vulguin saber més sobre el producte. No ho oblidis.


2. Reflectir la identitat de la teva marca


El disseny de packaging ha de reflectir la identitat de la marca. Si, per exemple, l'empresa té una imatge juvenil i moderna, el packaging també hauria de reflectir aquesta imatge. El disseny de packaging pot ser utilitzat per transmetre els valors i la personalitat de la marca, cosa que pot ajudar a establir una connexió emocional amb els clients. Quines marques potents et venen al cap que no aconsegueixin això? Segur que cap.


3. Diferenciar-te dels competidors


En molts casos, els productes són similars entre ells i han de competir per captivar als clients. El disseny de packaging és fonamental per diferenciar el teu producte dels seus competidors, per exemple en un linial. Un disseny únic i atractiu pot fer que el producte sigui més memorable i destacable, i fer que els clients prefereixin el teu producte als altres.


4. Protegir el teu producte


Cal tenir en compte la imatge però també el recipient. El disseny de packaging no només és important per a l'estètica, sinó que també pot ajudar a protegir el producte. Un bon packaging ha de ser funcional i protegir el producte de danys durant el transport i l'emmagatzematge.


5. Comunicar informació important


El disseny de packaging també pot ser utilitzat per comunicar informació important als clients, com ara instruccions d'ús, ingredients, data de caducitat, etc. Un disseny clar i amb la informació ben estructurada, pot ajudar a mantenir als clients informats i segurs sobre el producte que estan comprant. Aquesta informació no està exempta de ser col·locada de manera correcta i elegant...molt important!Cuida el packaging dels teus productes!


Cal que ho tinguis molt en compte. El packaging, l'embalatge, l'empaquetat i les etiquetes dels teus productes també ajuden a construir una part molt important del branding. En conclusió, el disseny de packaging és una part fonamental de qualsevol producte i ajuda a diferenciar el teu producte dels seus competidors, atreure als clients, protegir el producte i transmetre la identitat de la marca.

___​

Des d' Icònic&co et convidem a voltar per la nostra web i a investigar sobre els projectes de packaging en els que hem treballat. En tenim molts de penjats i alguns que estan esperant el seu torn. Tal com el disseny, nosaltres també estem en constant evolució! Parlem?


bottom of page