REUS

EL BRESSOL

DEL VERMUT

Sabies que els orígens més remots del vermut els trobem en època Clàssica i inclús abans? Doncs sí. En certa manera podríem ubicar-ne el naixement en la barreja que en feien civilitzacions com la grega de vi amb espècies i herbes aromàtiques, com ara el donzell. De fet la paraula alemanya wermut significa precisament això; donzell: un dels ingredients principals del vermut i l’absenta. 

Tot i això, les connexions més directes amb el vermut actual les hem d’ubicar a la península itàlica, on ja al segle XVIII es fa referència escrita per primera vegada a l’elaboració d’un licor a partir de vi amb absenta. Durant el segle XIX es consolida, i s’esdevé l’auge comercial d’aquesta beguda. La ciutat de Reus n’és la introductora a Catalunya i Espanya creant una potent indústria al seu voltant i llaurant-se un fama a nivell estatal que perdura encara avui dia.

El vermut

es viu

a l'estiu!

2

vols guanyar vermuts?

Ets RTV i portes el gen ganxet a l’ADN?

Demostra-ho i guanya 2 vermuts cada setmana!

Tan sols has de deixar-nos el teu nom i correu i et comunicarem

si has sigut el guanyador!

LA SETMANA QUE VE PODRÀS gaudir dE DOS vermutS a La Capsa gaudí

2

NO T'OBLIDIS DELS TEUS VERMUTS!

 

EL RECORREGUTDEL VERMUT.

REUSENC I ESTIUENC!

MUSEU DEL VERMUT

1/3

Combinat del Museu. Escopinyes, musclos, olives i vermut Cori negre d’aixeta. 

Un dels referents de la ciutat per als apassionats del vermut. Situat en un edifici modernista del centre de Reus dissenyat per l’arquitecte reusenc Pere Castells el 1918. Remodelat i museïtzat completament, combina restaurant amb vermuteria. La gran varietat d’oferta és inacabable i a més la seva elaboració i presentació gaudeix d’un estil únic.

1/3

JARDINS DE LA CASA RULL

Molt reusencament. Vermut Miró amb gel, talL de taronja, oliva i patates Laurie

Declarat bé d’interès cultural els Jardins de la Casa Rull, s’obren al públic de manera esporàdica en certs períodes de l’any. Un d’ells és l’estiu, on els antics jardins d’aquesta casa modernista encarregada pel notari Pere Rull i Trilla a Doménech i Montaner, es converteixen en un espai per a prendre un refrigeri i gaudir d’activitats culturals de tot tipus  acompanyats d’un bon vermut. Destaca per ser un entorn agradable, diferent i popular a la ciutat. 

VERMUT ROFES

1/3

Vermut Rofes. D’elaboració pròpia i secreta de tradició familiar

Un dels espais del món del vermut amb més tradició a Reus. Actualment convertit en restaurant i vermuteria, Vermut Rofes s’ubica en l’espai de l’antiga fàbrica de vermut que li dona nom. Nascuda a finals del segle XIX i posicionant-se durant el segle XX com una de les marques més importants de Catalunya, Espanya i part de l’estranger ha sabut combinar l’essència tradicional amb la modernitat gastronòmica actual.

LA COSTARRICA

1/3

Fravermouth. fusIÓ del famÓS‘FrappÉ, beguda gelada’ i el Vermut Miró reusenc.

Jove però amb empenta i ambició, la Costarrica és una marca que aspira a ser un referent del cafè a nivell nacional, estatal i internacional. Nascuda a Reus de la unió de cafès Cornellà, Pastisseria Germans Marin i d’un local històric: Pastisseria Soler i Pont. La seva relació més directa amb el vermut és la creació d’un nou refresc: El Fravermouth, de la fusió famós Frappé (beguda gelada) i el vermut Miró reusenc. Gràcies a la barreja d’un ingredient elaborat amb cafè i el vermut tradicional la originalitat i el bon gust han creat un producte nou que sens dubte crearà escola.

LA CASA CODER

1/3

El vermut centenari. Vermut Izaguirre en got de vidre gros amb molt de gel, tall de taronja i una oliva.

Es tracta d’un dels emblemes de la ciutat. Es tenen notícies que daten de l’any 1776 i 1790 quan Joan Coder va fundar l’establiment que encara es coneix com a Casa Coder. Situat al centre històric, la plaça Mercadal, venia tot tipus de productes i curiositats al costat de les parades de verdura, dels fabricants d’aiguardent i dels venedors d’aviram viva. Esperma de balena, te de roca, anís estrellar, midó en flor, confits purgants en són alguns dels exemples exòtics que s’hi venien. Actualment transformat en restaurant disposa d’una terrassa d’on compartir un bon vermut acompanyat d’unes patates de la patateria Laurie referent local des de mitjans de segle XX.

L'ABSIS

1/3

El de tota la vida. Vermut en copa, patates i olives GAUDINT DEL CASTELL

L’Absis és un dels primers locals de la  generació de principis de segle establerts a casa nostra. Com un dels pioners del boom de l’última dècada de la gastronomia reusenca, gaudeix d’una localització privilegiada que li dona nom: l’absis de la prioral de Sant Pere. Es tracta d’un punt de trobada i referència per la seva terrassa en un dels espais més emblemàtics de la ciutat i per elaborar productes a través d’ingredients ecològics i de comerç just. És el lloc ideal per compartir un bon vermut de tota la vida en companyia i fer petar la xerrada. 

CAPSA GAUDÍ

1/3

L’elixir del geni. Recordant al famós arquitecte combina vermut Miró en got gros amb molt de gel, un tall de taronja i una oliva amb una vista inspiradora.

Situat al rovell de l’ou de la ciutat, a la Plaça Mercadal, la Capsa gaudí corona el Gaudí Centre de Reus un entorn per descobrir i entendre una part important de l’obra d’aquesta icona internacional de l’arquitectura. L’espai gastronòmic del centre disposa de plats selectes per als millors paladars i d’una terrassa amb unes vistes immillorables a la ciutat per gaudir de l’elixir del geni amb tranquil·litat.

&

AMICS

DEL VERMUT

El vermut es viu a l’estiu! és una iniciativa de l’estudi de disseny i comunicació

Icònic&co que junt amb la col·laboració dels Amics del Vermut de Reus i els

establiments col·laboradors pretén donar a conèixer una part de la història, tradició i

cultura de la nostra ciutat.

La selecció d’aquests establiments es deu a la seva relació amb el vermut, la seva forma de preparar-lo, per ser un punt de trobada habitual de la ciutat i, sobretot, per la seva predisposició, voluntat i implicació amb el projecte.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • email

hola@iconicandco.com ·  686 002 525

ICONIC&CO

COMUNICACIÓ ESTRATÈGICA VISUAL

Mostrar más