top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

Les tendències de disseny gràfic que has de seguir aquest any

Tendències disseny gràfic 2023

Tendències? Correcte! El disseny gràfic és una disciplina en constant evolució. Com tu i com jo. I si ets aquí, ara, és per saber quines són les tendències en disseny gràfic per a aquest 2023. Així que sense més ni més, comencem

 

El disseny gràfic, una disciplina en constant evolució


Sí, senyor. O senyora. El disseny gràfic és un camp en constant evolució. Com tu i com jo. Cada any, els dissenyadors experimentem amb noves tendències i tecnologies per crear solucions visuals innovadores. Això significa que és important mantenir-se al dia en les tendències de disseny gràfic per assegurar-te que el teu negoci, projecte o marca continuï essent rellevant i atractiu pels teus clients. En aquesta entrada del blog, et presentem les tendències de disseny gràfic més rellevants per a aquest any 2023 i com podem ajudar-te a aplicar-les al teu negoci.


Així doncs, agafa llibreta i boli, ordinador, tauleta o mòbil i apunta. Preparat/da?

Les 6 principals tendències en disseny gràfic per 20231. Disseny minimalista


Una tendència que s'ha mantingut popular i que a nosaltres ens encanta (i ens defineix bastant) és el disseny minimalista. El disseny minimalista és un estil que es caracteritza per la simplicitat i l'eliminació de tots els elements innecessaris. Això crea un aspecte net i ordenat, que pot ser eficaç per a les marques que volen transmetre una imatge professional i moderna. A més, aquest estil també pot ajudar a millorar la usabilitat d'un producte, un packaging , una etiqueta o un lloc web, ja que els usuaris poden trobar la informació que necessiten de manera més fàcil.


2. Gradients


Els gradients han estat populars durant un temps, però aquest any, estan tenint un moment de glòria. Els gradients són una transició suau entre dos o més colors i s'utilitzen sovint com a fons o com a efectes visuals en les il·lustracions o dissenys. Això afegeix profunditat i dimensió a les peces creades i en millora l'aspecte general.


3. Colors brillants i saturats


Els colors brillants i saturats estan guanyant terreny aquest any. Aquesta tendència es caracteritza per l'ús d'una paleta de colors vibrants i audaços per crear un aspecte atractiu i enèrgic. Els colors brillants també poden ajudar a captar l'atenció dels usuaris i a transmetre una imatge de joventut i dinamisme.


4. Fonts personalitzades


Les fonts personalitzades cotitzen a l'alça a mesura que més dissenyadors gràfics comencen a experimentar amb fonts úniques. Aquesta tendència es caracteritza per l'ús de fonts treballades a mida en lloc de fonts genèriques o estàndard. Les fonts personalitzades afegeixen personalitat i caràcter a qualsevol projecte de disseny, i ajuden a destacar una marca de la competència.


5. Il·lustracions i animacions


Les il·lustracions i les animacions estan agafant cada vegada més força. Tot i que ja venia sent tendència des de fa uns anys, aquest 2023 ve amb més punch que mai. Aquesta es caracteritza per la capacitat que tenen tant les animacions com les il·lustracions de transmetre missatges complexos o atractius als usuaris. Això pot ser efectiu per a les marques o negocis que volen transmetre una imatge propera i creativa, i també per a aquelles que volen explicar conceptes complexos de manera clara i concisa. Les il·lustracions i animacions també poden ajudar a captar l'atenció dels usuaris i a augmentar la seva interacció amb els teus espais digitals.


6. Realisme i textures


El disseny gràfic també està experimentant amb l'ús del realisme i les textures per crear un aspecte més autèntic i tàctil. Això implica l'ús d'imatges realistes i textures com a fons o en elements específics del disseny d'un packaging o un producte, per exemple. Aquesta tendència pot ser efectiva per als negocis que volen transmetre una imatge més natural o autèntica, com ara les marques de productes artesanals o les marques de moda (entre d'altres).


El disseny gràfic i les seves tendències, una font d'inspiració


En resum, el disseny gràfic està en constant evolució, i és important mantenir-se al dia en les tendències per assegurar-te que el teu negoci o marca continuÏ sent rellevant i atractiu per als clients. El disseny minimalista, els gradients, els colors brillants i saturats, les fonts personalitzades, les il·lustracions i animacions, i el realisme i les textures són tendències de disseny gràfic que s'estan treballant amb força aquest 2023.


Així, si vols actualitzar el disseny del teu lloc web, fer un rebranding, dissenyar una marca nova o treballar en les teves campanyes de màrqueting, aquestes tendències poden ser una excel·lent inspiració per aconseguir un aspecte modern i atractiu. Recorda que el disseny gràfic no només és estètic, sinó que també pot millorar la funcionalitat i usabilitat del teu lloc web o del teu entorn digital (o no digital!), per la qual cosa és important treballar amb professionals experimentats per aconseguir el millor resultat possible.


___​

Des d' Icònic&co et convidem a voltar per la nostra web i a investigar sobre els projectes en els que hem treballat. En tenim molts de penjats i alguns que estan esperant el seu torn. Tal com el disseny, nosaltres també estem en constant evolució!


bottom of page