top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

6 consells genials per crear una bona campanya marketing digital. T'asseguro que és total.

consells campanya marketing digital

T'has mirat mai al mirall? Saps qui juga contra tu i qui amb tu? Tens clar allà on vas i com hi vas? Ets únic en el que fas?

 

Si llegeixes les dues últimes preguntes que t'acabo de fer i penses en l'anunci aquell de: Envàs on...no ho diré no sigui que em titllin de plagi. Però la meva intenció era fer-te arribar com a mínim fins aquí. No per explicar-te la fórmula de la Coca-Cola ni per prometre't l'èxit absolut com l'anunci. El que pretenc és explicar-te una sèrie de passos i donar-te una sèrie de consells que a Icònic&co ens han funcionat prou bé a l'hora d’ajudar a preparar qualsevol campanya online (i també offline) a qui ha requerit els nostres serveis. Moltes vegades no es tracta de tenir el pressupost més elevat per aconseguir un bon ROI (retorn en inversió) sinó que es tracta d’utilitzar de manera correcta les eines que tens a l’abast. I sobretot fer-ho amb criteri

Anem a veure com plantejar una bona campanya de marketing digital.

1. cuida la teva imatge de marca

Nosaltres treballem molt amb marques. I avui dia una marca ben treballada és l’essència de què allò que estàs oferint funcioni o no. Ja hem explicat alguna vegada com es dissenya la tendència d' una marca com hem fet amb Freshly Cosmetics. Però el que és realment important és que tinguis clar qui ets, com et mostres i què vols transmetre. Ara, sobretot és essencial com et perceben, així que un branding ben treballat i cuidat et facilita molt la feina a l'hora de realitzar qualsevol acció de marketing. Sigui per a una campanya concreta o pel dia a dia.

2. investiga la competència

Analitzar tot allò què fa la competència és bo. Sense obsessionar-se. No només durant un període concret de l'any com ara que ve Nadal i posarem el porc en sal, sinó de manera regular. És un bon baròmetre que t’ajuda a saber com està el teu mercat i el teu públic objectiu en tot moment: Què consumeixen, quines necessitats té, què els hi estan oferint, en què funcionen i en què fallen, com treballen la seva comunicació i captació de clients...

Tens clar qui és la teva competència, oi? Doncs analitza-la i estudia-la perquè t’ajudarà i et donarà moltes pistes sobre com treballar encara millor del que ho fas.

3. centra't en el teu públic objectiu

El públic objectiu és el conjunt o grup de persones que volen i/o necessiten el que tu els hi pots oferir, i per aquesta simple raó, seran més propensos a comprar els teus productes o contractar els teus serveis. És la manera més efectiva i eficaç de trucar a la porta adequada. Per definir-lo, és molt important tenir en compte “qui és”, “com és” i “on està”. Responent aquestes preguntes indirectes i tenint clar què volen i què busquen, et facilita molt la feina a l'hora de crear una estratègia online adequada, amb un missatge i un llenguatge atractiu dirigit a la teva audiència.

Per a identificar-lo, investiga i utilitza el sentit comú. Fes una llista de les característiques que té sense por i sense embuts (hi ha una font inacabable de filtres però una ajuda pot ser edat, gènere, nivell d’ingressos, hàbits de compra, ocupació o professió, aficions, interessos). Definir tota una sèrie de paràmetres és fonamental per saber on hem de treballar i enfocar els nostres esforços de la xarxa.

Ah! Però sobretot tingues en compte una cosa: el teu mercat objectiu pot ser molt ampli, però el nostre públic no és qualsevol persona. Ni tampoc la trobarem a qualsevol lloc. No deixis que el teu missatge es difumini, llençant una xarxa quilomètrica però pescant poc.

4. Defineix els teus objectius

Aquesta part és clau. És la base sobre la qual treballaràs. I em refereixo a objectius i no a la meta, perquè objectius i metes no és exactament el mateix, tot i que moltes vegades es poden confondre. La teva meta a la vida pot ser per exemple ser una estrella del rock però l’objectiu per aconseguir-ho és aprendre a tocar bé la guitarra. Ei! Si ho és i ho aconsegueixes diguem-ho i t’escric, com a mínim un article a la Rock Popular, eh? Anant al que anem.

Per definir els teus objectius planteja’t el següent: acció (el que vull fer), complement (focus de l’acció), escollir focus de l’acció (si t’enfrontes a una marca o producte específic). Sembla una tasca senzilla però és més complicat del que et penses perquè precisament, t’has d’asseure a pensar una mica. Però si agafes paper i bolígraf, o pantalla i teclat. i et poses a fer una llista dels objectius que per a la campanya que vols engegar en el teu negoci, et serà després molt més senzill actuar adequadament per a aconseguir-los. I t’estaràs acostant encara més a la meta o metes marcades quan vas obrir.

5. dissenya una estratègia de campanya de marketing digital

Ara parlem de l'estructura. Del cos i el nucli. La partitura que farà sonar la cançó o el plànol que et permetrà construir la casa. Els tres passos anteriors són fonamentals per arribar fins aquí. I les fases per les quals passarà l’aplicació de l’estratègia que dissenyis ha d’estar enfocada a: atraure, convertir, tancar i enamorar. A partir d’aquí centra’t en el següent:

- ON: Enumera les eines de marketing digital que tens i utilitza-les com a plataforma de llançament. Les xarxes socials són una eina extremadament útil i si saps com treballar-les bé et poden donar un resultat increïble; Pensa també en la teva web i blog i en treballar el SEO per atraure visites tal com vaig explicar-te; utilitza també el correu electrònic si tens subscriptors a través de l’email marketing. Assessorar-te per un professional de la comunicació online et pot ser molt útil en aquests casos!

- QUÈ: Crea contingut de valor i qualitat. Esprem-te el cervell i no només ofereixis material informatiu, sinó també informació atractiva, d’entreteniment i que inviti a la teva audiència a interactuar-hi. Planteja ofertes, descomptes, promocions, cupons i un llarg etcètera però sobretot sigues original. Ara que ve Nadal o que estem a punt de començar un any nou és una bona època per utilitzar l’aspecte emocional (de manera ètica i adequada) per a generar contingut interessant.

- COM: Centra’t en el tipus de llenguatge afí al teu públic objectiu. Si has estudiat i coneixes bé al teu públic sabràs com volen que et comuniquis amb ells i què els agrada de tu. Però sobretot t’identificaran per com els hi expliques i mostres els teus serveis o productes i què és el que et fa diferent. El com, pot ser un punt a favor o en contra a l'hora de dissenyar l’estratègia, així que pensa bé com vols comunicar.

- QUAN: Fes un calendari de les diverses accions que duràs a terme. Una bona organització i calendarització optimitza de manera total els teus esforços i et permet planificar amb temps tot allò que vols dir o fer. A més et permet incorporar o treure, sobre calendari i sense improvisar, tot allò que finalment no veus clar. Si treballes les xarxes socials, un calendari no és tan sols útil sinó necessari. I a més et permet programar publicacions amb temps i estalviar-te'n molt que pots utilitzar per altres coses.

6 .treballa la creativitat

I com no. És el que et farà ser diferent. Realitzar una campanya creativa i atractiva avui dia, pot decantar la balança cap a un cantó o un altre. En un moment en què el marketing digital està en auge i la quantitat de campanyes originals que realitzen les diferents marques o negocis és infinita, ser creatiu és el que et fa ser diferent. Però sobretot és el que fa que el teu target (o públic objectiu) es fixi en tu o en la competència. Treballa la creativitat en tots els camps i aconseguiràs atraure. Paraula.

 

A Icònic&co, aquests 6 consells de marketing digital els apliquem en el nostre dia a dia quan treballem amb empreses o negocis que requereixen els nostres serveis. Siguin petits o grans, necessitin una campanya específica, o simplement vulguin treballar la comunicació integral amb criteri i identitat. Espero doncs amb candeletes que deixis els teus comentaris sobre experiències que has tingut o que milloris aquestes aportacions amb més consells, si t'atreveixes. Però sobretot espero que t'hagin servit els meus consells


Va! Que el 2017 s’acosta i si t’ho muntes bé, pot ser l’hòstia!

bottom of page