top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

Disseny web: com millorar el disseny de la teva pàgina web per a una millor experiència d'usuari

disseny web


Quan es tracta de dissenyar una pàgina web, és fàcil centrar-se en l'aparença visual i la funcionalitat. Però el que realment compta és l'experiència d'usuari.

 

Segur que alguna vegada has escoltat o llegit la paraula UX i UI(o potser no). Fonamentalment, dins el món del disseny web. Tant si és si com si és no, t'expliquem breument que significa. El mot UX és una abreviació de la paraula anglesa USER EXPERIENCE, que significa experiència d'usuari. Es tracta de tot allò que l'usuari percep a l'intereactuar amb un servei o producte: quan un producte o servei és útil, fàcil d'utilitzar i respon a una necessitat podríem concloure que hi ha una bona experiència d'usuari.


La paraula UI, també derivada de l'anglès, significa USER INTERFACE i té relació amb el disseny de la interfície amb la qual l'usuari "experimentarà". Aquesta interfície sempre està composta de diferents elements com són l'arquitectura de la informació, l'aspecte visual de la presentació d'aquesta informació i una sèrie de patrons que es repeteixen com poden ser botons, menús, itineraris de navegabilitat, etc.


En aquesta entrada no pretenem fer un anàlisi tècnic sobre aquests dos termes, sinó acostar a aquelles persones interessades en comprendre una mica millor com hauria de ser un disseny web per ser atractiu, alhora que respongui a una bona experiència d'usuari.6 consells bàsics per millorar la teva pàgina web1. Optimitza la velocitat de la teva pàgina web


Una de les primeres coses a tenir en compte a l'hora de millorar l'experiència de l'usuari (UX) és la velocitat del lloc web. Si la teva pàgina web triga més de tres segons a carregar, molts usuaris abandonaran el lloc i aniran a la competència. Per millorar la velocitat del lloc web, cal minimitzar les imatges i els arxius de gran mida, optimitzar el codi i minimitzar les sol·licituds HTTP.


2. Prioritza la navegació


La navegació del lloc web és un element clau per a l'experiència de l'usuari. Els usuaris han de poder trobar fàcilment la informació que estan buscant i navegar per les pàgines sense esforç. Per millorar la navegació, s'ha de planificar una estructura lògica i fàcil de seguir per a les pàgines i subpàgines del lloc web, proporcionar una barra de navegació clara i ben organitzada i utilitzar enllaços interns per connectar les pàgines relacionades.


3. Utilitza un disseny responsiu


El disseny responsiu és crucial per a la millora de l'experiència de l'usuari en dispositius mòbils i tauletes, que són cada vegada més utilitzats. Els usuaris esperen poder accedir i navegar pel teu lloc web de forma efectiva en qualsevol dispositiu, incloent-hi telèfons mòbils, tauletes i ordinadors portàtils. Per tant, és important assegurar-se que el disseny web de la teva pàgina estigui ben treballat, sigui atractiu i disposi d'un disseny responsiu per a una visualització òptima en qualsevol dispositiu.


4. Inclou l'espai en blanc


D'entrada, pot semblar una ximpleria. Però no ho és pas. L'espai en blanc pot ajudar a fer que el contingut sigui més llegible, permetre als usuaris centrar-se en les parts més importants del contingut i evitar que el disseny sembli desordenat o confús. En lloc de saturar la pàgina amb contingut i elements, considera utilitzar més espai en blanc per ajudar a estructurar el contingut i millorar la seva llegibilitat. A més, l'ús estratègic de l'espai en blanc també pot ajudar a destacar els elements clau del disseny i a guiar l'usuari a través de la pàgina de forma més clara.


5. Mantenir la consistència del disseny web


Mantenir la consistència en el disseny del teu lloc web és important per proporcionar una experiència de l'usuari i una interfície (UI) coherent i fàcil de seguir. Això inclou ser consistents en la tipografia, les paletes de colors, les icones i els elements visuals en tota la pàgina web. Un disseny consistent ajuda a crear una sensació de cohesió de marca i ajuda l'usuari a reconèixer i recordar el teu negoci. És important desenvolupar informàticament una bona pàgina web, però tant o més important és dissenyar-ne l'aspecte perquè tingui una bona consistència i respongui a les teves necessitats de marca.


6. Utilitza la jerarquia visual


La jerarquia visual ajuda a establir la importància relativa del contingut i a guiar l'usuari a través del lloc web de forma més eficaç. Això implica utilitzar diferents dimensions de lletra, estils i color per destacar els elements més importants i guiar l'usuari a través del contingut de forma més clara. Emprar una jerarquia visual coherent ajuda a crear una estructura lògica a la pàgina i millora la seva llegibilitat.


Millorar el disseny del teu lloc web per a una millor experiència de l'usuari no només ajuda a mantenir els usuaris a la teva pàgina durant més temps, sinó que també pot augmentar les possibilitats de conversió i vendes. Optimitzar la velocitat del lloc web, prioritzar la navegació, utilitzar un disseny responsiu, incloure l'espai en blanc, mantenir la consistència en el disseny i utilitzar la jerarquia visual són passos claus per millorar l' experiència de l'usuari i fer que la teva web sigui més efectiva per als teus objectius de negoci. A Iconic&Co, estem compromesos amb el disseny web i la seva funcionalitat , i treballem per assegurar-nos que totes les pàgines web que dissenyem ofereixin una experiència d'usuari òptima per als teus clients potencials.


___​

Des d' Icònic&co et convidem a voltar per la nostra web i a investigar sobre els projectes en els que hem treballat. En tenim molts de penjats i alguns que estan esperant el seu torn. Tal com el disseny, nosaltres també estem en constant evolució!


Comments


bottom of page