top of page
Estudio y agencia de diseño gráfico y comunicación de Reus Tarragona

Comunicació i disseny de marques

estudi disseny Reus

Com comunicar i dissenyar marques. 2.0 i 386

Sí la setmana passada parlàvem del què, avui toca parlar del com.

 

De l’acció en si mateixa i del sentit d’aquesta. Això és; com el disseny i la comunicació icònica s’expressa, l’expressem i fem que l’expressis. Però abans hi ha un concepte al que sempre fem referència i cal definir de forma adequada.

Són innumerables les definicions a les quals es pot fer referència. I totes tenen un nucli comú. No sé si és per l’afany historiador o potser per curiositat etimològica però els orígens dels mots sempre t’aporten el tret distintiu que l’identifica ( veus! ja tenim una definició). Així que aquí vaig.

Marca: marca (marcha, markia), probablement del germ. *markjan ‘parar atenció, notar’, segurament a partir de l’it; en el significat de ‘frontera’ prové directament del germ.

Parar atenció. Notar. Queda clar oi, què defineix una marca? Doncs seguim.

Que perquè 2.0 i 386?. Doncs perquè algú havia de començar. I nosaltres en som els hereus. I perquè sense ells no existiríem. Sense els primers productors de vi a l’Orient Mitjà, el vi no sabríem pas manufacturar. Aha! Per cert, si t’agrada el vi Cap de Ruc no has de deixar de tastar. I Freshly Cosmètics per ensabonar-te però això ho deixem per la setmana vinent.

Al que anàvem. Fer disseny i comunicació de marques requereix un procés. A Reus i a tot arreu. En primer lloc, cal tenir present que darrere d’una marca sempre hi ha una idea, un concepte o varis. Però sobretot persones. Com tu i com jo. Tècnicament, i utilitzant l’anglicisme, a aquest procés se l’anomena branding i nosaltres el definim de la següent manera:

es tracta del procés de creació d’una marca

Per construir-la, s’aplica el disseny gràfic (concebre, programar, projectar i realitzar una comunicació visual destinada a transmetre missatges concrets amb uns objectius clars, estudiats i definits prèviament. ) i una estratègia comunicativa. Què vol dir això? Doncs definir, qui sóc? Què vull que pensin de mi? Com em comunico? Com em vesteixo? Com vull comportar-me? Què és el millor de mi? I el més important: Què em diferencia de la resta? És a dir, que fa que els altres parin atenció o em notin? Es tracta d’identitat.

Com fem comunicació i disseny de marques a Icònic&co? De manera directa, senzilla i resolutiva. El procés creatiu l’hem explicat. L’acció concreta: agafar una idea (o varies), un ratolí, un teclat i una pantalla i posar-li cara. Perquè abans que res les marques tenen cares. De persones. Com tu i com jo. I la marca ha de representar a la persona que projecta. Ah! I posar-li colors, línies i formes. Definir-la. Identificar-la. Marcar-la. Fer-la única. I això, a Icònic&co ho fem amb un estil propi, característic, fresc, atrevit i minimalista. Però sobretot icònic. Perquè com ja vam comentar les icones són directes, senzilles, resolutives i expliquen molt d’allò que representen.

___

El nostre lema: atrevim-nos dissenyant, divertim-nos comunicant, expliquem què està passant!

Seguim!

bottom of page